ترکیه در رتبه اول صادرات آرد گندم در جهان قرار گرفت

با توجه به آخرین داده‌های بانک جهانی، ترکیه تا سال ۲۰۲۲ به مدت ۱۰ سال در صدر کشورهای صادرکننده آرد گندم بوده است.

به گزارش صدای بورس، تولید جهانی گندم در فصل ۲۰۲۰/۲۱ با افزایش ۱.۴ درصدی ۷۷۳ میلیون تن محاسبه شده است، این افزایش بیشتر ناشی از افزایش تولید در روسیه، قزاقستان، استرالیا و کانادا بوده است. در مقابل، تولید در اتحادیه اروپا، بریتانیا و آرژانتین کاهش یافت.

تولید گندم در فصل بعدی؛ به دلیل افزایش تولید در چین، اتحادیه اروپا، استرالیا، هند و اوکراین به ۷۸۱ میلیون تن افزایش یافت. ترکیه از جمله کشورهایی در جهان است که می‌تواند مصرف خود را در تولید گندم تأمین کند. در حالی که تولید گندم در کشور در سال گذشته ۲۲ میلیون تن بود، ترکیه با صادرات حدود ۳.۷ میلیون تن آرد در این مدت رتبه نخست جهان را به خود اختصاص داد.

از سوی دیگر، بر اساس آخرین داده‌های بانک جهانی، ترکیه رتبه اول صادرات آرد گندم در دوره ۲۰۱۳-۲۰۲۲ را به خود اختصاص داده است؛ در حالی که ترکیه در سال ۲۰۱۳، ۲.۱ میلیون تن آرد گندم صادر کرد، صادرات در این زمینه تا سال ۲۰۱۶ به طور مداوم افزایش یافت و به ۳.۵ میلیون تن رسید.

اگر چه در دوره ۲۰۱۷-۲۰۲۱ کاهشی در صادرات مشاهده شد، اما این تأثیری بر موقعیت پیشرو ترکیه در صادرات جهانی نداشت. صادرات ۳.۱ میلیون تنی در سال ۲۰۲۲ ثبت شده است. بدین ترتیب ترکیه موفق شد در دوره ۲۰۱۳-۲۰۲۲ همواره در صدر صادرات آرد گندم قرار گیرد. صادرات در مدت مذکور ۴۳.۸ درصد افزایش داشته است.

قزاقستان، آلمان، ازبکستان، آرژانتین و هند از دیگر کشورهایی بودند که در صادرات آرد برجسته بودند.

منبع: مهر

کد خبر 492676

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • جهش تولید با مشارکت مردم چگونه؟

    جهش تولید با مشارکت مردم چگونه؟

    معاون پیشین وزیر اقتصاد گفت: برای تحقق شعار سال باید کاهش هرینه های جاری دولت و چابک سازی سازمان های اداری از طریق اصلاح فرآیندها و افزایش بهره وری نیروی انسانی واستفاده از فناورری های دانش بنیان و سپردن وظایف غیر حاکمیتی به مردم لحاظ گردد.

  • اضافه شدن ۷ مناسبت با نام محصولات کشاورزی به تقویم

    اضافه شدن ۷ مناسبت با نام محصولات کشاورزی به تقویم

    وزیر ارشاد در آیین رونمایی از ابلاغیه ثبت هفت «روزمحصول» در تقویم رسمی کشور که روز دوشنبه ـ سیزدهم فروردین ماه برگزار شد، گفت: این اتفاق مبارکی بود که برای اولین بار چنین محصولاتی را وارد تقویم رسمی کشور کردیم.

  • آیا واردات ارزان‌تر بر تولید گران‌تر ترجیح دارد؟

    آیا واردات ارزان‌تر بر تولید گران‌تر ترجیح دارد؟

    عضو انجمن علوم خاک ایران گفت: با یک حساب ساده، برخی مدیران عنوان می‌کنند چرا با هزینه بالا محصولی که می‌توان با قیمت پایین‌تر وارد کرد، در داخل کشت شود؛ اما این یک دام است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =